KUKA
 
SPORTSKA BIOGRAFIJA

 

 

Ljubica KUKA je rođena 2002. godine u Beogradu. Prvo je trenirala rukomet da bi od maja 2014. godine počela individualne atletske treninge sa ocem (osnovna disciplina koplje). Od aprila 2015. godine počinje trenirati u AK Partizan gde paralelno sa klupskim treninzima (trener Bojan Bradić)  nastavlja i individualne treninge sa ocem. Na svom prvom zvaničnom takmičenju „Pojedinačno prvenstvo Beograda 2015 - mlađi pioniri“ osvoja sva tri prva mesta u disciplinama u kojima se takmičila (koplje, kugla i vorteks).

Ljubica Kuka

 

Takmičeći se u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, Ljubica Kuka je osvajala veći broj medalja na domaćim i međunarodnim atletskim takmičenjima. Pobedivši na kvalifikacionim takmičenjima u Srbiji, kao član reprezentacije Beograda (2015, 2016 i 2017), učestvovala je na jednom od najmasovnijih pionirskih takmičenja u Evropi, „Trofeo Citta’ di Majano“ u Italiji, gde je svakog puta osvajala medalju. Više puta je AK Partizan proglašavao za svog najboljeg mladog atletičara.

Ljubica Kuka

 

Kao pionir, takmičila se u konkurenciji juniora i seniora. Boraveći na pripremama u Crnoj Gori (2017.), takmičila se na XXI atletskom trofeju Crne Gore za seniore, gde je osvojila prvo mesto.

 

 

 

 

počeci

B1-trening

Press clipping

B2-trening

K2-trening

K1-trening

takmičenja

rezultati

priznanja

K3-trening


 

 

NA CILJ STIŽE SAMO ONAJ KOJI GA IMA

 

Pored atletike, Ljubica Kuka je pobornik i tzv. „adrenalinskih sportova“ poput ronjenja, jedrenja i padobranstva. Kao jedna od najmlađih u Evropi, jula 2016. godine, izvela je tandemski skok sa 3000 m i u slobodnom padu, u trajanju od jednog minuta, letela je brzinom od preko 220 km/h.

Ljubica Kuka

 

Osnovni moto Ljubicine životne i sportske filozofije glasi: „Mi učimo kroz zablude i greške te postajemo majstori kroz vežbu a da i ne opazimo kako je do toga došlo“ - Wielend C. Martin.

Ljubica Kuka

Top

 Copyright MMIV © Miroslav Kuka